22 Haziran 2016 Çarşamba

Bisküvili Pratik Pasta Tarifi


MALZEMELER:

    1,5 pkt petibör bisküvi,
    1 litre süt,
    2 yemek kaşık nişasta,
    1 yemek kaşık un,
    1.5 su bardak şeker,
    1 yumurta,
    1 pkt kakao (25 gr),
    1 pkt vanilya,
    bisküvileri ıslatmak için 1 kase süt,

Süslemek için:

    hindistan cevizi.






Yapmı Kolay Bisküvili Pratik Pasta Tarifi

 
HAZIRLANMASI:

Sütü, nişastayı, unu, şekeri, yumurtayı ve kakaoyu bir tencerede orta ateşte pişirelim.

Fokurdamaya başlayınca vanilya ekleyip iyice karıştıralım ve altını kapatalım.

Sonra, pastanın kolay çıkması için kare borcam tepsinin tabanını hafifçe ıslatalım.

Bisküvileri süte batırıp tepsinin tabanını kaplayacak şekilde bir sıra dizelim.

Üzerini kaplayacak kadar sıcak muhallebiden dökelim.

Sonra yine bisküvileri süte batırıp muhallebinin üstüne bir sıra bisküvi dizelim.

Muhallebi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.

Bisküvili Pasta‘nın üzerini muhallebi ile kapladıktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek soğumaya bırakalım.

Pastamız soğuduktan sonra servis yapabiliriz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder