24 Ağustos 2016 Çarşamba

Elmalı Atom Kurabiyesi




Elmalı Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    125 gr margarin veya tereyağ,
    1 çay bardak sıvı yağ,
    1 yumurta,
    2 kaşık nişasta,
    1 pkt. vanilya,
    Yarım pkt. kabartma tozu,
    2 bardak kadar un.

İçi için;

    2 elma rende,
    3 kaşık kadar toz şeker,
    Tarçın,
    Ceviz.

Elmalı Atom Kurabiye Yapılışı


İç harcı için, elmalar soyulup rendelenir ve toz şeker ile birlikte tencereye alınıp, suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Suyunu çektikten sonra, içerisinde tarçın ve ceviz eklenerek soğumaya bırakılır.

Hamur için gerekli olan malzemelerin tümü, bir kap içerisine alınıp güzelce yoğrulur ve buz dolabına kaldırılarak 10 dakika dinlendirilir.

Daha sonra mandalina büyüklüğünde alınan parçalar, limon sıkacaknın tersi streç film ile kaplanıp içerisine yerleştirilir.

Ortası içli köfte gibi açılıp hazırlanan iç harcı ile doldurularak, tekrar kapatılır ve streç yardımı ile çıkartılıp, fırın tepsisine yerleştirilir.

Şekillendirme işlemi bittikten sonra, önceden ısıtılan 170° fırında, çok kızarmamasına dikkat edilerek pişirilir.

Pişen elmalı atom kurabiye, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servise sunulur.

22 Haziran 2016 Çarşamba

Bisküvili Pratik Pasta Tarifi


MALZEMELER:

    1,5 pkt petibör bisküvi,
    1 litre süt,
    2 yemek kaşık nişasta,
    1 yemek kaşık un,
    1.5 su bardak şeker,
    1 yumurta,
    1 pkt kakao (25 gr),
    1 pkt vanilya,
    bisküvileri ıslatmak için 1 kase süt,

Süslemek için:

    hindistan cevizi.






Yapmı Kolay Bisküvili Pratik Pasta Tarifi

 
HAZIRLANMASI:

Sütü, nişastayı, unu, şekeri, yumurtayı ve kakaoyu bir tencerede orta ateşte pişirelim.

Fokurdamaya başlayınca vanilya ekleyip iyice karıştıralım ve altını kapatalım.

Sonra, pastanın kolay çıkması için kare borcam tepsinin tabanını hafifçe ıslatalım.

Bisküvileri süte batırıp tepsinin tabanını kaplayacak şekilde bir sıra dizelim.

Üzerini kaplayacak kadar sıcak muhallebiden dökelim.

Sonra yine bisküvileri süte batırıp muhallebinin üstüne bir sıra bisküvi dizelim.

Muhallebi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.

Bisküvili Pasta‘nın üzerini muhallebi ile kapladıktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek soğumaya bırakalım.

Pastamız soğuduktan sonra servis yapabiliriz. Afiyetler olsun.

20 Haziran 2016 Pazartesi

Çilekli İrmik Topu Tarifi



  MALZEMELER:
 3 brdak süt 1 brdak irmik 1 brdak şeker 1 pkt vanilyalı puding tozu 300 gram çilek Benmari usulü eritilmiş çikolata Hindistan cevizi Limonsıkacağı ve streç folyo  

HAZIRLANMASI:

Süt ,şeker, irmik ve puding tozu tencerede karıştırıp koyu kıvama gelince ocaktan alınır soğumaya bırakılır. Çilekleri çikolataya batırıp bir tabağa alınır limon sıkacağı ters çevrilir bi parça streç folyoyla kaplanır irmikli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar limon sıkacağında bastırarak şekil verilir elinize yapışıyorsa biraz hindistan cevizi dökün çikolatalı çilek yerleştirilir kapatıp hindistan cevizi serili tabağa dizilir afiyet olsun